Edemul sau retenţia de apă este un simptom foarte comun întâlnit înainte sau în timpul sarcinii şi duce la umflarea picioarelor, a gleznelor şi a mâinilor.

Retentia de apa

Suferi de retenţie de apă? Iată ce să faci

Remedii împotriva retenţiei de apă

Edemul este frecvent şi la persoanele inactive şi la cei care urmează tratamente medicamentoase pe termen lung. Retenţia de apă nu este o stare care să pună viaţa în pericol, dar poate indica de multe ori o problemă mai gravă de sănătate, cum sunt insuficienţa cardiacă sau boli de rinichi. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, retenţia de apă pot fi prevenită, tratată şi umflăturile reduse. Aport excesiv de sodiu În cazul unui consum de alimente bogate în sodiu şi a unui aport insuficient de apă, corpul intră într-un „mod de rezervă“, şi începe să-şi păstreze apa. Astfel, celulele se pot mări cu până la de 20 de ori.

Mai mult decât atât, sarea nu este singurul aliment care este bogat în sodiu, ci şi unele condiment ori carnea procesată. Pe de altă parte, există o sare care nu duce la retenţia de apă. Este vorba de sarea de mare din Himalaya.

Deficit de vitamina B6 Vitamina B6 este responsabilă de nivelul apei în organism, astfel încât dacă ea lipseşte, este posibil să suferi de retenţie de apă. Un studiu realizat de „Journal of Sciences Caring “ a arată că pentru femeile care au suferit de retenţia apei din cauza sindromului premenstrual aportul de vitamina B6 a fost benefic. Mai exact, s-au redus foarte mult simptomele sindromului premenstrual. Totodată, include în dietă alimente bogate în vitamina B6 (pui, ton, curcan, seminţe de floarea-soarelui, fructe uscate, nuci, fistic, carne de vită macră şi banane)

O varianta usoara de a remedia aceasta problema este un tratament simplu cu Omega 3 concentrat 1×3 pe zi, Stress Management B complex 1×3, Power mins 2×2,URX 1×3

Durata tratamentului este de 3 luni,recomandarile personalizate sunt cele mai eficiente.

Intreaba-ma aici sau
Terapeut_naturist@yahoo.com

 

Share:

Lasă un răspuns