Moringa oleifera

Parte activa al complex de vitamine Daily Recharge

• Este un arbust originar din India de Nord-Vest, care creşte acum şi în alte regiuni din Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Insulele Caraibe, Pacific şi America de Sud.
• Moringa sau „pomul copan” este o plantă extrem de valoroasă, toate părţile sale fiind comestibile şi bogate în vitamine şi minerale. Este cunoscut şi sub denumirea de arborele miraculos.
• Moringa a fost utilizat pentru a trata infecţii ale pielii, anemie, anxietate, astm, puncte negre, impurităţi ale sângelui, bronşită, guturai, congestii pulmonare, holeră şi multe alte boli.
• Moringa conţine multe vitamine, minerale, aminoacizi, beta-caroten, antioxidanţi, nutrienţi antiinflamatori, acizi graşi omega-3 şi omega-6.
• Moringa oleifera are şi proprietăţi spasmolitice, antihipertensive, antitumorale, antioxidante, antipiretice, antiulceroase, antiepileptice, diuretice, de reducere a colesterolului, renale, antidiabetice şi hepatoprotectoare.

• Frunzele de Moringa reprezintă o sursă de antioxidanţi naturali, datorită prezenţei diferitelor tipuri de compuşi antioxidanţi, cum ar fi acidul ascorbic, flavonoidele, fenolii şi carotenoidele.
• Concentraţiile ridicate de acid ascorbic, estrogeni şi β-sitosterol, fier, calciu, fosfor, cupru, vitaminele A, B şi C, α-tocoferol, riboflavină, acid nicotinic, acid folic, piridoxină, β-caroten, proteine şi aminoacizi esenţiali cum ar fi metionina, cistina, triptofanul şi lizina, prezente în funzele şi păstăile de Moringa, o transformă în suplimentul alimentar ideal.
• Frunzele sale conţin o cantitate de vitamina C de şapte ori mai ridicată decât cea a portocalelor, una de calciu de patru ori mai mare decât a laptelui, de beta-caroten de patru ori mai mare decât cea din morcovi, una de proteine de două ori mai mare decât cea din lapte şi o cantitate de potasiu de trei ori mai ridicată decât cea din banane.

Sursa de informare: Calivita Romania

Share: