Digestive EnzymesSe stie ca, deseori, la originea unor probleme de sanatate se afla o disfunctie a sistemului digestiv. Daca in trecut problemele digestive erau practic necunoscute, in zilele noastre frecventa lor este tot mai mare. Un rol esential in procesul de digestie iI au enzimele digestive, care optimizeaza transformarea alimentelor pentru o mai buna asimilare.

Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive. Fiecare enzima are un rol bine definit. De exemplu, proteaza digera proteinele, amilazele descompun carbohidratii, lipazele grasimile si lactazele produsele lactate. Unii autori considera ca ne nasterm cu o anumita cantitate de enzime si ca murim atunci cand aceasta rezerva se epuizeaza.

Cert este ca activitatea enzimatica este influentata de numerosi factori: paraziti, tabagismul, cofeina, consumul de medicamente, alimentatia dezechilibrata, un dezechilibru acido-bazic, absenta acidului clorhidric in stomac, etc. Se stie, de asemenea, ca pe masura ce imbatraneste, organismul nostru secreta din ce in ce mai putine enzime.

Activitatea enzimatica poate fi redusa si de stres sau de epuizare. Simptomele majore care indica o insuficienta enzimatica sunt: arsurile la stomac, indigestia, senzatia de greutate in stomt, balonarea, gazele oboseala dupa odihna, diareea, intoleranta la alimente, pierdere a apetitului etc.

O deficienta prelungita a enzimelor digestive poate, duce la inflamatii cronice, halitoza, obezitate, migrene, s.a. Cercetarile au demonstrat efectul pozitiv al cosumarii unor enzime digestive care pot imbunatati digestia si elimina toxinele.

Digestive Enzymes este un produs natural care contine o gama larga de enzime naturale. In primul rand spectrul larg de actiune se datoreaza amestecului de enzime format din pancreatina, pepsina, papaina, proteaza si bromelaina care, impreuna, descompun proteinele (din carne) in aminoacizi. Descompunerea carbohidratilor este realizata de enzima diastaza (numita si amilaza).

Betaina HCI din compozitia Digestive Enzyme este o substanta chimica naturala ce se poate gasi in stomac si participa la digestia grasimilor si proteinelor. Este necesara pentru absorbtia adecvata a proteinelor, calciului, vitaminei B 12 si fierului.

Turmericul este o planta din familia ginger care in ultimii ani a suscitat interesul cercetatorilor. Este utilizat ca un colorant alimentar. Principala substanta activa din compozitie este curcumina. Numeroase studii asupra curcuminei au demonstrat proprietatile pozitive ale acesteia asupra organismului. Actioneaza benefic in afectiunile digestive si stimuleaza secretia si biliara.

Fenelul (feniculul) este o planta aromatizanta folosita inca din antichitate ca remediu pentru problemele digestive. Primele utilizari pot fi atribuite parintelui medicinei, Hipocrat. Fenelul contine uleiuri esentiale care cresc pofta de mancare si stimuleaza secretia enzimelor digestive, imbunatatind digestia si absorbtia. Principala substanta activa din semintele de fenicul, terpenoidul numit anetol, inhiba spasmele tractului digestiv. Este benefic in indigestii, constipatie, dureri abdominale si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are, de asemenea, proprietati diuretice, antimicrobiene si analgezice.
Bromelaina este denumirea pentru un grup de enzime puternice care descompun proteinele si se gaseste in ananas. Bromelaina a fost descoperita in anul 1957 si de atunci a fost intens studiata. Imbunatateste actiunea unor enzime digestive cum ar fi tripsina si pepsina.

Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive, dar protejeaza in general sanatatea. In absenta enzimelor, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemulut imunitar, ne imbolnavim mai usor, ne vindecam mai greu si sunt accelerate procesele de imbatranire.

Mod de folosire: de 2×1 tablete in timpul meselor zilnice sau dupa recomandari.

Digestive Enzymes 100 tablete

O tabletă conţine:
Pancreatina – 75 mg
Pepsina – 17.5 mg
Betaina HCL – 10 mg
Diastaza – 10 mg
Papaina – 5mg
Acid glutamic – 25 mg
Turmeric – 37,5 mg
Seminte de fenicul – 75 mg
Bromelaina – 12,5 mg
Proteaza – 7,5 mg

Share: