În secolul 21, umanitatea se confruntă cu serioase probleme la scară mondială, cum ar fi accelerarea fără precedent a societăţii informaţionale, producţia industrială şi agricolă crescute, care cauzează suprapopulare, poluarea mediului şi efect de seră.

Drept rezultat, conform unui studiu din 2006 al UE*, calitatea solului se deteriorează pe zi ce trece, rezultatul fiind acela că fructele şi legumele conţin astăzi mai puţine vitamine şi minerale. Pe durata procesării alimentelor (fierbere, prăjire), cantitatea acestora poate scădea şi mai mult.

Datorită cererilor tot mai ridicate ale societăţii de consum, un număr tot mai mare de oameni nu îşi pot asigura un standard adecvat de viaţă. Iar acest lucru îi împovărează şi mai mult, atât fizic, cât şi mental. Din cauza ritmului alert de viaţă, nu avem timp să mâncăm şi să ne odihnim. De multe ori, nici nu ne gândim că stresul şi un aport insuficient de nutrienţi epuizează rezervele organismului, ceea ce poate conduce la îmbolnăviri, ba chiar la deces prematur.

Toate acestea ne-au făcut să realizăm importanţa suplimentelor alimentare, care pot veni în completarea alimentaţiei noastre şi ne pot ajuta să ne menţinem sănătatea. Iar aceasta are drept rezultat şi o creştere fără precedent a vânzării acestor produse.

Câştigă şi tu de pe urma acestei ramuri a industriei în plină dezvoltare!

Piaţa globală a vitaminelor şi suplimentelor alimentare valorează 68 de miliarde de dolari americani. Statele Unite ale Americii sunt liderul mondial de pe piaţa vitaminelor şi a suplimentelor, cu circa 30%, iar Europa deţine nu mai puţin de 14% din piaţa globală.

Prognozele sunt şi mai încurajatoare. Piaţa vitaminelor şi a mineralelor (excepţie fac alte suplimente alimentare, cum ar fi pilulele pe bază de plante, probioticele etc.) va înregistra o creştere anuală de 4,5%, atingând aproape 30 de miliarde de dolari în 2015.

Deoarece populaţia de vârsta a treia se confruntă cu probleme de sănătate caracteristice longevităţii crescute, cum ar fi slăbirea vederii şi a mobilităţii, piaţa suplimentelor special concepute pentru anumite afecţiuni se află şi ea într-o creştere accelerată. Putem oferi aici exemplul glucozaminei, folosite pentru îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor, luteinei, utilizate pentru îmbunătăţirea vederii, şi al probioticelor, care vin în sprijinul digestiei.

Dacă vrei să te lansezi şi tu pe această piaţă, nu mai sta pe gânduri! CaliVita te ajută să îţi îndeplineşti visurile cu o gamă largă de produse pentru menţinerea sănătăţii şi o oportunitate de afaceri unică.

Share:

Lasă un răspuns