ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ

ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ

 

Peter D’Adamo 

 

 

 

Există o strânsă legătură între grupa de sânge, alimentaţie şi sănătatea oamenilor. Puţini oameni se gândesc la implicaţiile grupei sanguine, deşi aceasta reprezintă o forţă  genetică puternică.
Grupele sanguine reprezintă amprenta noastră celulară şi ne dezvăluie multe mistere ce marchează starea noastră de sănătate sau de boală. Din acest punct de vedere, este valabilă zicala: „mâncarea unui om este otrava altuia”.

Ştiinţa grupelor sanguine permite alegerea unei alimentaţii adecvate pentru prevenirea unor boli, încetinirea îmbătrânirii, tratarea obezităţii. Sfatul nostru este să urmezi dieta grupei sanguine cel puţin două săptămâni. Vei sesiza în această perioadă multe schimbări: un nivel crescut de energie, o scădere sau creştere în greutate, după caz, o reducere a tulburărilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sănătate. Fiecare om este unic. Avem nevoi nutriţionale diferite şi de aceea, singurul mod de a ne menţine sănătatea sau de a ne vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile noastre, specifice ca individ. Grupa sanguină este cheia care descuie uşa spre misterele sănătăţii, longevităţii, vitalităţii, echilibrului emoţional, ea determina rezistenţa faţă de boli, eficienţa cu care ardem caloriile, răspunsul la stres şi însăşi personalitatea noastră. Analiza grupelor sanguine a furnizat explicaţii privind faptul că unii oameni sunt capabili să piardă în greutate urmând anumite diete, în  timp ce alţii nu, unii oameni îşi menţin vitalitatea la vârste înaintate în  timp ce alţii se deteriorează fizic şi mental. Istoria umanităţii este istoria supravieţuirii. Viaţa în timpurile străvechi era scurtă, brutală şi grea. Diferenţa dintre grupele sanguine reflectă în ultimă instanţă capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitări din partea mediului exterior.

GRUPA  O

 

Grupa O semnifică „vechimea”. Primii oameni erau vânători iscusiţi, deci carnea (proteinele) reprezentau principala sursă de energie. Acesta a fost momentul în care atributele digestive ale grupei O s-au definitivat. Omul cu grupa O hrănit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros şi rezistent. Între sânge şi alimentele consumate se produce o reacţie chimică, ce face parte din moştenirea genetică. Din acest motiv sistemul digestiv şi imunitar sunt influenţate şi acum de alimentele pe care le consumau strămoşii cu aceeaşi grupa sanguină. După ce vânatul s-a împuţinat, oamenii au plecat în căutarea hranei în alte zone ale globului. De aceea, grupa 0 este predominantă şi „donator universal”.
CARACTERISTICILE GRUPEI O

 

– Consumator de carne;
– Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescută;
– Sistem imunitar hiperactiv;
– Intoleranţă faţă de adaptările la dietă şi la mediul înconjurător;
– Răspuns optim la stres printr-o activitate fizică intensă;
– Necesită un metabolism eficient pentru a fi suplu şi energic prin aport sporit de iod şi calciu;
– În ceea ce priveşte personalitatea, grupa O poartă o memorie genetică de forţă, rezistenţă, îndrăzneală, încredere, putere de concentrare, acţiune şi un dezvoltat simţ de autoconservare.

 

Recomandări pentru controlul greutăţii

Există mai mulţi factori care influenţează creşterea în greutate pentru grupa O: Reglarea tiroidiană. Oamenii cu grupa O au tendinţă spre hipotiroidism (nivel scăzut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: creşterea în  greutate, retenţia de lichide, scăderea masei musculare şi oboseala. Factorul principal al creşterii în greutate este glutenul, care se găseşte în toate produsele pe bază de grâu. Urmând dieta grupei O, prin reducerea consumului de cereale, pâine şi paste făinoase se constată scăderea în greutate. Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa O: grâul, porumbul, fasolea uscată, lintea, varza, conopida, muştarul. Alimente care favorizează scăderea în greutate pentru grupa O: peştele, ficatul, carnea roşie (vită), spanacul şi toate legumele verzi.
Recomandări generale pentru dieta grupei O
Se recomandă alimentaţie bazată pe proteine: carne slabă de peşte, pui, vită, cât mai proaspătă fără adaos de conservanţi şi alţi aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial. Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, reglează funcţia tiroidiană) care trebuie să reprezinte o componentă majoră a dietei grupei O. Persoanele cu grupa O trebuie să reducă produsele lactate, în special laptele dulce (intoleranţă la lactoză). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomandă sursele marine: raci,alge,scoici(suplimentele farmaceutice de calciu nu vă aduc nici un beneficiu). Dintre uleiuri şi grăsimi, se recomandă uleiul de măsline. O sursă benefică de proteine şi grăsimi vegetale sunt nucile şi seminţele crude de dovleac. Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapă, usturoi, gulii. Fasolea uscată trebuie consumată cu moderaţie. Persoanele cu grupa O nu tolerează produsele din grâu. Nu se recomandă pâine, paste făinoase şi dulciuri realizate pe bază de făină de grâu, deoarece glutenul din cereale încetineşte metabolismul şi transformă hrana în depozite de grăsimi. Fructele sunt recomandate în cantităţi cât mai mari, fiind o importantă sursă de fibre, vitamine şi minerale. Ele sunt o alternativă excelentă la pâine şi paste făinoase.  Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. E bine să reduci sau să eviţi următoarele fructe: pepene galben, banane, căpşuni, portocale, mure. Condimentele care trebuie evitate sunt: oţetul, piperul, muştarul. Băuturi recomandate în cantităţi moderate: bere şi vin roşu. Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, băuturile alcoolice distilate, băuturile răcoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomandă eliminarea cafelei. Exerciţiul fizic, munca fizică reprezintă cel mai bun antidot pentru cei din grupa O împotriva stresului, depresiei, oboselii şi insomniei.

GRUPA A

 

CARACTERISTICILE GRUPEI A

 

– Primul vegetarian
– Culege ceea ce sădeşte
– Tract digestiv sensibil
– Sistem imunitar tolerant
– Predispoziţie pentru boli cardiace, diabet
– Răspunde cel mai bine la stres prin acţiuni de calmare
– Se adaptează bine la mediul înconjurător şi la dietă
– Necesită o dietă vegetariană, pentru a rămâne zvelt şi activ

 

Recomandări pentru controlul greutăţii

 

Dacă eşti obişnuit să mănânci carne, vei slabi uşor eliminând alimentele toxice din dietă şi reducând carnea. Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinţa de a reţine apa şi depozitează în final carnea sub formă de grăsime. Cauza este nivelul scăzut al acidului gastric, care nu favorizează digestia cărnii. Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa A sunt: carnea, grăsimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele făinoase consumate în cantităţi mari. Alimente benefice care favorizează scăderea în greutate pentru grupa A: alimentele pe bază de soia, legumele şi fructele care conţin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

 

Recomandări generale pentru dieta grupei A

 

Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil şi trebuie să elimine alimentele excesiv de preparate şi rafinate şi să consume alimente cât mai naturale (proaspete, ecologice). Urmând dieta grupei A, creşte imunitatea şi pot fi evitaţi factorii de risc care generează anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace şi diabetul.Alimentaţia vegetariană este cea mai benefică pentru grupa A. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucrează mai greu carnea roşie şi grăsimile animale. Prezenţa în cantitate redusă a acidului gastric îi fac mai adaptabili la alimentele agrariene. Alimentele de origine animală nu sunt benefice şi au un efect diferit faţă de grupa O făcându-i pe oamenii cu grupa A moleşiţi şi lipsiţi de energie.  Dacă totuşi nu poţi renunţa la carne, alege peştele şi carnea de pasare. Consuma enzimele digestive Meal Time digestiv enzimes.Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate în grăsimi saturate, ele sunt contraindicate, deoarece acest tip de grăsimi afectează inima şi predispun la obezitate şi diabet. Se recomandă evitarea laptelui integral. Este preferabil să consumi iaurt, chefir, sana, lapte de soia, brânză de soia. Uleiul de măsline virgin este benefic pentru sistemul cardiovascular, contribuind la scăderea colesterolului.  Produsele pe bază de grâu vor fi consumate cu moderaţie. Legumele sunt vitale pentru grupa A.  Reduceţi roşiile, cartofii şi varza. Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitaţi totuşi portocalele, bananele, mango şi nuca de cocos. Cei care au grupa A ar trebui să înceapă fiecare dimineaţă cu un pahar de apă caldă, în care se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Băuturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua şi vinul roşu (o jumătate de pahar pe zi). Vor fi evitate berea, ceaiul negru, băuturile alcoolice distilate, băuturile răcoritoare sintetice. Odată cu înaintarea în vârstă, scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile. De aceea se recomandă suplimentarea hranei cu Beta caroten si Rhodiolin, pentru creşterea imunităţii şi adaptarea la stres. Este contraindicat consumul imunostimulatoarelor cum ar fi Aloe,Echinacee,polen deoarece au predispozitie la bolile autoimune.Aceste imunostimulatoare puternice pot declansa unele afectiuni autoimune care sunt in stare latenta,astfel in loc de sanatate aduc inbolnavire.

 

 

GRUPA  B

CARACTERISTICILE GRUPEI B  NOMADUL

 

– Echilibrat
– Sistem imunitar puternic
– Tract digestiv tolerant
– Consumator de produse lactate
– Opţiunile cele mai flexibile privind dieta
– Răspunde cel mai bine la stres prin creativitate
– Necesită un echilibru între activitatea fizică şi mentală, pentru a se menţine suplu şi activ

 

Recomandări pentru controlul greutăţii

Există asemănări între Grupa B şi Grupa 0 în privinţa reacţiei la glutenul din grâu, caredetermină încetinirea metabolismului. Dacă mâncarea nu este eficient digerată şi nu este folosită drept „combustibil” pentru nevoile energetice, ea se depozitează sub formă de grăsime. Persoanele cu grupa B îşi pot controla cu uşurinţă greutatea aplicând dieta specifică acestei grupe, deoarece nu întimpină nici o barieră fiziologică, cum ar fi probleme hormonale sau digestive.

Alimentele care trebuie evitate, deoarece favorizează creşterea în greutate pentru grupa B: porumb, grâu, linte, arahide, seminţele de susan. Aceste alimente afectează buna funcţionare a metabolismului, ducând la oboseală, retenţie hidrică şi hipoglicemie. Deci, persoanele cu grupa B care vor să slăbească trebuie să evite cu siguranţă grâul şi produsele derivate. Cele normoponderale nu au aceste restricţii.

Alimente benefice care favorizează scăderea în  greutate pentru grupa B: legume verzi, carne slabă, ficat, produse lactate (cu conţinut mic de grăsimi), ouă, ceai de lemn dulce.

 

Recomandări generale pentru dieta grupei B

Grupa sanguină B se aseamănă în multe privinţe cu grupa sanguină 0. Oamenii care au grupa B sunt în  general rezistenţi şi ageri, capabili să reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice epocii moderne cum ar fi cardiopatiile şi cancerul. Chiar şi atunci când contractează aceste boli, ei le vor supravieţui aproape sigur. Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degrabă la tulburări rare cum ar fi scleroza multiplă sau sindromul de oboseală cronică. B vine de la balanţă. Dieta grupei B este echilibrată şi complexă, incluzând o mare varietate de alimente. Reprezintă cea mai bună combinaţie dintre regnul animal şi cel vegetal. Alimentaţia sănătoasă pentru grupa B trebuie să includă carne roşie, peşte, lactate, legume şi fructe. Pentru grupa B se recomandă în  special evitarea cărnii de pui. Este preferabil să consumi carne roşie, mai ales miel şi iepure. Carnea de vită sau de curcan poate fi consumată în cantităţi moderate. Este bine să eviţi carnea de porc. Alimentele marine sunt foarte benefice, în  special peştii oceanici de apă adâncă (codul şi somonul) precum şi peştii cu carne albă. Alimentele marine reprezintă surse excelente de proteine de calitate şi uleiuri nutritive. Evitaţi toatecrustaceele: crabi, homari, creveţi. Grupa B este singura grupă sanguină pentru care produsele lactate sunt benefice. Uleiul de măsline se recomandă pentru digestie şi eliminarea deşeurilor din organism. Cerealele care trebuie evitate sunt grâul, porumbul şi secara, deoarece încetinesc metabolismul şi favorizează retenţia apei, depozitarea grăsimilor şi oboseala. O alternativă o reprezintă orezul. Legumele (în special cele cu frunze verzi) sunt nutritive şi benefice. Din acest motiv, se recomandă cât mai des (3-5 porţii pe zi). Eliminaţi complet roşiile din dieta dvs. Grupa B tolerează aproape toate fructele, în special ananasul, strugurii, bananele şi prunele. Este bine să beţi în  fiecare dimineaţă la sculare un suc întăritor de fructe sau legume, benefic pentru imunitate şi digestie. Plantele benefice pentru grupa B sunt: ginseng, ginkgo biloba, mentă, ghimbir şi măceşe.

Băuturile benefice sunt: ceaiul verde, ceaiurile de plante, apa şi sucurile naturale. Este bine să eviţi sau să consumi în cantităţi foarte mici cafea, vin sau bere. Este contraindicat consumul imunostimulatoarelor cum ar fi Aloe,Echinacee,polen deoarece au predispozitie la bolile autoimune.Aceste imunostimulatoare puternice pot declansa unele afectiuni autoimune care sunt in stare latenta,astfel in loc de sanatate aduc inbolnavire.

Băuturile alcoolice distilate sunt interzise. Personalitatea oamenilor cu grupa B se caracterizează prin echilibru şi armonie. Ei nu sunt înclinaţi spre provocări şi confruntări. Sunt capabili să înţeleagă punctul de vedere al altora. Pentru grupa B, accentul se pune pe echilibrarea stărilor fiziologice şi emoţionale.

 

 

 

GRUPA AB

CARACTERISTICILE GRUPEI AB – ENIGMATICUL

 

– Fuziunea modernă între grupele A şi B
– Răspuns de tip cameleonic la condiţii schimbătoare de mediu şi de dietă
– Tract digestiv sensibil
– Sistem imunitar excesiv de tolerant
– Răspunde optim la stres în plan spiritual, fizic şi la nivel de energie creatoare
– Un mister evoluţionist

 

Recomandări pentru controlul greutăţii

 

În privinţa creşterii în greutate, cei cu grupa AB reflectă moştenirea mixtă a genelor grupelor A şi B. Pentru scăderea în greutate, este recomandată reducerea cantităţii de carne şi suplimentarea alimentaţiei cu legume deoarece, din cauza cantităţii insuficiente de acid gastric, carnea nu este digerată eficient şi tinde să se depoziteze sub formă de grăsime. De asemenea, se recomandă reducerea consumului de grâu, porumb, fasole şi susan. Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizează creşterea în  greutate pentru grupa AB: carne roşie, fasole, seminţe, porumb, grâu. Alimente care favorizează scăderea în  greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.

 

Recomandări generale pentru dieta grupei AB

 

Grupa sanguină AB are mai puţin de 1000 de ani vechime, este foarte rară (5% din populaţie) şi complexă din punct de vedere biologic, reprezentând o fuziune a caracteristicilor grupelor A şi B.

Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantităţi mari de proteine animale. Soluţia constă în reducerea cantităţii de carne de pui şi vită.Este preferabil să consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine să eviţi produsele din carne afumată sau conservată. Alimentele marine se pot consuma cât mai des, reprezentând o sursă excelentă de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, ştiucă, sturion, sardine, păstrăv, scrumbie, melci. Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, în special: iaurt, chefir, smântână degresată. Cei care au grupa AB ar trebui să folosească uleiul de măsline în  locul grăsimilor animale şi al uleiurilor rafinate. Nucile şi seminţele vor fi consumate în cantităţi mici, cu precauţie. Arahidele, consumate în cantităţi moderate, oferă un suport pentru sistemul imunitar. Pentru grupa AB,produsele pe bază de soia sunt deosebit de benefice. Cerealele sunt bine tolerate, în special orezul, secara şi soia. Se recomandă totuşi limitarea consumului de produse pe bază de grâu şi porumb, mai ales dacă ai probleme cu greutatea. Legumele trebuie consumate, zilnic, deoarece sunt o sursă importantă de substanţe nutritive, având un rol esenţial în  prevenirea cancerului, afecţiunilor cardiace şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Evită totuşi măslinele, ardeii, porumbul, avocado şi anghinarea. Pentru grupa AB există o mare varietate de fructe  benefice: struguri, prune, cireşe, ananas, caise, kiwi, lămâi, smochine, grepfrut. Ar trebui evitate: portocala, mango şi bananele. Cei cu grupa AB ar trebui să înceapă fiecare zi cu un pahar de apă caldă, amestecată cu sucul proaspăt de la o jumătate de lămâie, pentru a elimina toxinele acumulate în timpul nopţii. Este foarte bun şi sucul de grepfrut. Mirodeniile şi condimentele benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, pătrunjelul şi sosul de soia. Nu sunt recomandate: oţetul, piperul, murăturile şi ketchup-ul. Ceaiurile de plante contribuie la întărirea sistemului imunitar şi asigură protecţie împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului. Se recomandă în special: ceai verde, muşeţel, echinacea, ginseng, păpădie, măceşe. Băuturile recomandate sunt: vin roşu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate băuturile alcoolice distilate, sifonul, răcoritoarele sintetice şi acidulate, ceaiul negru. Personalitatea celor cu grupa AB reprezintă un amestec între sensibilitatea grupei A şi echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanţi, spirituali, atrăgători, diplomaţi şi prietenoşi. Cei care au grupa AB reacţionează la stres la nivel intelectual şi se simt epuizaţi după perioade lungi de tensiuni şi suprasolicitări. Contracararea stresului se face prin plimbări, înot, ciclism, dans, golf, aerobic.

 

 

IN CAZ CA CINEVA DORESTE MAI MULTE DETALII,DIETA ADECVATA SI PERSONALIZATA,EVALUARE CU APARATUL DE BIOREZONANTA SCIO ,VA ROG SA MA CAUTATI PE ADRESA DE MAIL terapeut_naturist@yahoo.com tel. 0753020768 sau facebook Eva Papp

Va doresc multa sanatate si viata echilibrata

Eva Papp

Specialist biorezonanta magnetica,medicina holistica,nutritie si terapeut naturist

 

 

rezistent la antibiotice

O banala infectie ne va putea ucide”. Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii: intram in era post-antibiotice

Criza din Ucraina ar putea fi o gluma fata de amenintarea biologica cu care se confrunta omenirea. Potrivit specialistilor OMS, bacteriile ar putea castiga razboiul cu medicamentele.

Romania, COD ROSU in UE la rezistenta bacteriana la antibiotice. Riscurile la care ne expunem (00:33)

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat in ultima zi a lunii aprilie un raport asupra uneia dintre cele mai alarmante probleme cu care se confrunta omenirea la ora actuala: rezistenta la antibiotice.

Mai clar spus, boli care pana acum erau usor de vindecat cu cateva pastile sau o injectii risca sa devina fara leac. Omenirea s-ar intoarce astfel, din punct de vedere medical, in Evul Mediu, cand nu exista tratament pentru majoritatea bolilor.

Ce inseamna rezistenta la antibiotice? Nu ca medicamentele ar deveni mai slabe, ci pur si simplu ca bacteriile se modifica, astfel incat antibioticele nu mai au niciun efect asupra lor.

Rezistenta la antibiotice atins un nivel alarmant in cazul multor germeni patogeni, insa pana acum acest lucru a fost stiut doar de medici si a fost in general tratat ca o problema locala.

Medicina moderna risca sa devina neputincioasa
Studiul OMS asupra rezistentei antibioticelor este primul facut la scara globala. Concluziile aproape apocaliptice nu ne apartin noua, ci specialistilor; acestia vorbesc chiar despre o “era post-antibiotice”, care ar putea incepe chiar in timpul vietii noastre.

Keiji Fukuda, director-adjunct al OMS, spune ca “antibioticele au fost unul dintre principalii factori care ne-au permis sa traim mai mult si mai bine si sa beneficiem de avantajele medicinei moderne. Lumea risca sa piarda insa aceste avantaje iar consecintele vor fi devastatoare”. Mai precis, chiar si o simpla zgarietura infectata s-ar putea transforma intr-o problema grava de sanatate, care sa ne puna viata in pericol si in fata careia medicii vor fi neputinciosi

 

.

Sfarsitul antibioticelor
E sfarsitul antibioticelor, punct„, declara si doctorul Arjun Srinivasan, director la Centru pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA. „Antibioticele erau medicamente minune, dar le-am folosit prea mult si fara niciun control si astfel am alimentat rezistenta bacteriana. Suntem in situatia in care avem pacienti cu infectii care acum 5 ani erau tratabile iar acum nu mai sunt„.

Printre bolile aparent banale la care omenirea risca sa nu mai aiba leac in curand se numara infectiile urinare cu E. coli, gonorea, dizenteria sau infectiile cu stafilococ auriu (foto). Dar si pneumonia: bacteriaKlebsiella pneumoniae, care produce o forma adeseori mortala a acestei boli, este rezistenta la antibiotice in peste 50% din cazuri.

Unii medici spun ca chiar ca bacteriile gram-negative au ajuns practic invulnerabile la antibiotice la ora actuala, ceea ce inseamna ca nu ne mai putem apara de boli ca meningita, gastro-enterita, ulcer sau sifilis.

Tuberculoza si malaria au invins medicina
Bacilul tuberculozei s-a intarit si el in lupta cu medicamentele: aproape 1 din 5 cazuri rezista la antibiotice. Deja in 2012 existau in lume aproape jumatate de milion de cazuri de tuberculoza in care tratamentele normale nu functionau, multe dintre ele aproape de noi, in Rusia.

O situatie si mai ingrijoratoare se inregistreaza in cazul malariei: in zona fluviului Mekong din SE Asiei parazitul care produce aceasta boala a devenit rezistent la tratamentul cu antibiotice. Autoritatile din Thailanda si Cambodgia incearca acum sa limiteze raspandirea acestei forme de parazit, care ar putea fi dezastruoasa la nivel global.

Rezistenta la antibiotice e resimtita atat in spitale, cat si in portofele. Potrivit OMS, doar in SUA se cheltuiesc 8 miliarde de dolari in plus in fiecare an doar pentru tratarea infectiilor spitalicesti cu Candida care pana acum cedau la antibiotice. In plus, tot mai multe dintre aceste infectii devin mortale.

Romanii iau medicamente cu pumnul
Cum sta Romania din punctul de vedere al rezistentei la antibiotice? Un raport guvernamental datand de acum jumatate de an arata ca Romania a ajuns astfel tara cu cel mai mare consum de antibiotice din Europa. Consum care se traduce si printr-un nedorit loc de lider european in domeniul rezistentei la tratamente.

Romania, cod rosu in UE la rezistenta la antibiotice

Potrivit raportului, in 2012 in tara noastra s-au inregistrat niveluri extrem de ridicate ale rezistentei la bacteriile Acinetobacter spp – 86,3% (nivel depasit doar de Grecia) si la Pseudomonas aeruginosa – 61,4% (cel mai ridicat nivel din Europa). Aceste bacterii produc in general infectii spitalicesti, ceea ce inseamna ca daca mergeti la spital pentru o problema de sanatate riscati sa iesiti de acolo cu o boala netratabila.

S-a ajuns aici, afirma specialistii, deoarece romanii inghit cu pumnul antibiotice chiar si atunci cand nu e cazul, mai ales ca la farmacie le primesc chiar si fara reteta.

In plus, arata acelasi studiu, doctorii le prescriu celor internati antibiotic si cand nu e cazul. In jumatate din cazuri utilizarea lor se face pentru profilaxie. Desi inainte de operatie e recomandata o singura doza de antibiotic, potrivit studiului 7 din 10 pacienti primesc 6 doze timp de trei zile. Ceea ce rezolva problema pe termen scurt, dar inseamna ca la urmatoarea problema de sanatate, antibioticul risca sa fie inutil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce boli riscati sa faceti daca luati pastile la intamplare

Antibioticele, invinse de progresul bacteriilor
Studiul facut de OMS in 114 tari din intreaga lume arata insa ca Romania sta inca bine din aceste punct de vedere. In alte parti, problema nu e nici macar constientizata. Mai mult, situatia nu e simplu de remediat, deoarece in ultimii 30 de ani cercetatorii nu au mai creat niciun nou tip major de antibiotice. Ceea ce inseamna ca bacteriile, care se modifica in continuu, au mari sanse sa ii intreaca pe producatorii de medicamente, care nu pot inova cu aceeasi viteza.

Pentru a limita problema, Organizatia Mondiala a Sanatatii le recomanda pacientilor sa nu ia antibiotice fara reteta iar medicilor si farmacistilor, sa prescrie astfel demedicamente doar atunci cand este neaparata nevoie. In caz contrar, concluzia specialistilor OMS e sumbra: „O era post-antibiotice – in care o banala infectie sau o rana minora poate ucide – nu e o fantezie apocaliptica, ci o posibilitate reala in secolul XXI”.

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1

Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 1
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 2
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 3
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 4
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 5
Daily Recharge Prezentare In Imagini – partea 6

Sursa de informare: Calivita Romania

Moringa oleifera pentru anemie, anxietate, astm, bronşită, guturai

Moringa oleifera

Parte activa al complex de vitamine Daily Recharge

• Este un arbust originar din India de Nord-Vest, care creşte acum şi în alte regiuni din Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Insulele Caraibe, Pacific şi America de Sud.
• Moringa sau „pomul copan” este o plantă extrem de valoroasă, toate părţile sale fiind comestibile şi bogate în vitamine şi minerale. Este cunoscut şi sub denumirea de arborele miraculos.
• Moringa a fost utilizat pentru a trata infecţii ale pielii, anemie, anxietate, astm, puncte negre, impurităţi ale sângelui, bronşită, guturai, congestii pulmonare, holeră şi multe alte boli.
• Moringa conţine multe vitamine, minerale, aminoacizi, beta-caroten, antioxidanţi, nutrienţi antiinflamatori, acizi graşi omega-3 şi omega-6.
• Moringa oleifera are şi proprietăţi spasmolitice, antihipertensive, antitumorale, antioxidante, antipiretice, antiulceroase, antiepileptice, diuretice, de reducere a colesterolului, renale, antidiabetice şi hepatoprotectoare.

• Frunzele de Moringa reprezintă o sursă de antioxidanţi naturali, datorită prezenţei diferitelor tipuri de compuşi antioxidanţi, cum ar fi acidul ascorbic, flavonoidele, fenolii şi carotenoidele.
• Concentraţiile ridicate de acid ascorbic, estrogeni şi β-sitosterol, fier, calciu, fosfor, cupru, vitaminele A, B şi C, α-tocoferol, riboflavină, acid nicotinic, acid folic, piridoxină, β-caroten, proteine şi aminoacizi esenţiali cum ar fi metionina, cistina, triptofanul şi lizina, prezente în funzele şi păstăile de Moringa, o transformă în suplimentul alimentar ideal.
• Frunzele sale conţin o cantitate de vitamina C de şapte ori mai ridicată decât cea a portocalelor, una de calciu de patru ori mai mare decât a laptelui, de beta-caroten de patru ori mai mare decât cea din morcovi, una de proteine de două ori mai mare decât cea din lapte şi o cantitate de potasiu de trei ori mai ridicată decât cea din banane.

Sursa de informare: Calivita Romania

Nopal pentru tratarea arsurilor, rănilor, edemelor, obezităţii

Nopal

Parte activa al complex de vitamine Daily Recharge

• Opuntia ficus-indica, cunoscută sub denumirea de pară cu ţepi sau cactusul nopal, este o plantă tropicală şi subtropicală, originară din Mexic, America de Sud şi Africa de Sud.
• În mod tradiţional, este utilizată atât ca aliment, cât şi ca medicament: face parte din alimentaţia zilnică a mexicanilor şi, în acelaşi timp, este folosită ca agent antiinflamator şi laxativ.
• Mai mult, este utilizată pentru tratarea arsurilor, rănilor, edemelor, hiperlipidemiei, obezităţii şi gastritei catarale.
• Astăzi nopalul este cunoscut pentru conţinutul său ridicat de vitamina C şi de polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, precum şi pentru zaharidele din compoziţie, cum ar fi pectina, cu efecte antidiabetice şi antiglicare.
• Pectina este o fibră hidrosolubilă, ca inulina. Aceasta se poate umfla în tractul gastrointestinal, contribuind astfel la senzaţia de saţietate şi la reglarea glicemiei. Aceste efecte ale nopalului îl transformă într-un ingredient valoros al curelor de slăbire, de un real ajutor şi în caz de sindrom metabolic sau de diabet, sub supraveghere medicală.
• În mod asemănător inulinei, poate ajuta la ameliorarea constipaţiei cronice, conform unui studiu clinic recent, efectuat de Xu et al.

Sursa de informare: Calivita Romania